esmee-ontdekt.reismee.nl

Het leven in California...

Either you run the day, or the day runs you

Hey daar, deze vlog komt helemaal vanuit California. Ik zou willen zegen het warme en zonnige California, maar dat valt nog vies tegen. Afgelopen dagen waren gevuld met regen en aankomende 2 weken zullen niet veel beter worden. To be honest, in Denver was het warmer en een stuk zonniger. Maargoed. Niks aan te doen, Toch?

Het afscheid was raar, aan de ene kant was ik blij dat ik door kon naar het volgende hoofdstuk in mij leven. Aan de andere kant voelde het zwaar en vervelend omdat ik het oude en vertrouwde nu weer achter moest laten. Ik had z'n goede routine met de boys, we waren zo aan elkaar gewend en ik had weer echt plezier! Ik had vriendinnen en een sociaal leven. Het moment van gedag zeggen maakte dat allemaal even wat lastiger... Met een lach en een traan stond ik daar in te checken, terwijl de oudste uit de auto probeerde te klimmen en wel 10x riep dat ik niet weg mocht gaan, dat die van me hield en me zou missen. Even de flashback van een paar maanden geleden dat die riep dat ik hier niet hoorde, dat hij mij niet aardig vond en dat ik maar weer terug naar Nederland moest gaan. Mean of Mean, wat ben ik van die kleine duiveltjes gaan houden eigenlijk...

De nieuwe familie is leuk. Anders, maar leuk! Het zijn deze keer 2 jongetjes van bijna 5 en bijna 6. En omg, een hond!!! De hond en ik zijn in ieder geval al dikke maatjes. De jongste vindt mij ook al wel leuk, maar de oudste moet nog aan mij wennen, (en ik aan hem…)

 Misschien mis ik stiekem mijn oude gezinnetje wel een beetje. De routine die ik met ze had, de jongens kende me en wisten precies wat ze wel en niet konden doen en de dagen vlogen eigenlijk voorbij. Nu ben ik vooral bezig met de jongens proberen te laten luisteren en te laten wennen. Maar het is lastig omdat ze al een stukje ouder zijn en al meerdere au pairs hebben versleten. Daarin merk je toch wel een groot verschil. Mijn familie in Denver had voor mij nog nooit een au pair gehad, of al de 3e aupair zijn.

Wat voor mij ook ontzettend frustrerend is, ik ben best een sociaal persoon. In Denver had ik bijna elke avond wel wat te doen, en sowieso in het weekend. Hier loopt het nog een beetje stroef. Ik ben hier nu ‘al’ 10 dagen en heb pas 1 andere au pair ontmoet. Normaal (en vooral in Amerika) ben ik niet zo heel kieskeurig en vind ik al snel iedereen leuk en aardig. Maar dit meisje, ging hem gewoon echt niet worden. Dus nu heb ik alsnog niemand waar ik leuke dingen mee kan doen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben elke avond wel een het skypen dus het is niet dat ik eenzaam ben. Maar het lijkt me gewoon leuk een paar meiden te ontmoeten waarmee ik California kan ontdekken en een te gekke laatste 8 maand mee kan gaan beleven. Ik ben niet bang dat het niet gaat gebeuren, aangezien ik wel een makkelijke prater ben. Maar ik had stiekem gehoopt dat het wel wat sneller zou gaan dan 10 dagen…

Dan heb ik nog een te gekke vakantie geboekt samen met Stefanie, een andere au pair. We gaan 8 dagen naar MEXICOOOO!!!! Oh wauw ik heb hier zooooooveel zin aan! Een heerlijk 5sterren hotel, all inclusive zodat we ons nergens mee bezig hoeven te houden. We gaan een dag zwemmen met dolfijnen, snorkelen, naar een maya tempel en gewoon heerlijk relaxen. Helaas is dit eind Juli pas, dus we moeten nog even geduld hebben.
Stefanie heeft geluk, want zij woont in Connecticut en hoeft dus maar 4 uurtjes te vliegen. Ik daarentegen moet ruim 14 uur reizen voordat ik de Mexicaanse bodem mag begroeten…

Maar, dat heb ik ervoor over! MEXICO IT ISSSS!!

En ja, verder heb ik eigenlijk niet zoveel te vermelden, komt ook vooral omdat ik hier nog niet zoveel heb ondernomen. Zondag is het hier een speciale dag, dus eens kijken of er iets leuks te doen is. En vanavond heb ik een clustermeeting, met de au pairs van mijn organisatie uit de buurt, dus wie weet ontmoet ik daar wel wat leuke nieuwe mensen!

Dusss, dit zover over mijn leventje hier. Niet veel bijzonders dus op het moment, maar dat komt wel weer…

Liefsss, Esmee

Reacties

Reacties

Ton en Janny

Hoi Esmee, fijn te horen dat het goed gaat.
Je moet toch wel een beetje flexibel zijn en kunnen schakelen na een veranderende situatie, knap hoor, goed gedaan.
Je vindt vast wel een paar leuke dames binnenkort waar je gezellige dingen mee kan doen.
Succes met het inburgeren bij je nieuwe gezin 😊!
Groetjes, Ton en Janny

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active